daroo, a co ze smugami łatwo się wciera?
Czym myć swoje cudo:)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Adrianwczoraj zrobiłem tak samo więc naturalna sprawa że musiało dziś padać, może to tylko ja mam takie szczęście??Teraz xenony by krzynol
Komentarz
-
-
b-bar01, masz rację . nafta doskonale usuwa asfalt i jakieś tam inne brudy , lakier jest po niej gładki jak pupcia a nie trzesz go woskami czy pastami które powodują zawsze tarcie i rysy na lakierze . opis używania nafty gdzieś już pisałem.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Do mycia ciemnych kolorów polecam następujący sposób:
1) Dokładnie spłukać auto myjką ciśnieniową
2) Umyć szamponem przy użyciu gąbki - ważne, żeby była czysta
3) Wytrzeć irchą namoczoną w ciepłej wodzie i wyżętą (nie wiem czy tak sie to pisze). Wtedy woda ladnie odparowywuje.
Jezeli chodzi o produkty do nablyszczania/ zabezpieczania lakieru to polecam marke Diamondbrite. Idealem jest kiedy mamy auto zabezpieczone ich powłoką wtedy autko myje się o wiele prościej. Natomiast mają też całą serie kosmetyków do czyszczenia lub pielegnacji samodzielnie.
Stanowczo odradzam stosowanie tanich wosków Carplana lub Turtle'a, daja tylko chwilowy efekt nablyszczenia, a w dlugim okresie niszcza lakier. Dodatkowo wcale nie chronia przed przyklejaniem sie smoly, a ptasie gowienka wchodza od razu w lakier jak w maslo.
Co do czyszczenia lakieru ze smoly benzyna to tez nienajlepszy pomysl, bo matuje lakier i rozmiekcza. Najlepiej zastosowac do tego odpowiednie preparaty.
Ja sam uzywam tych z www.samochodowekosmetyki.pl (Diamondbrite) i auto wyglada rewela.Adrenaline addicted
Komentarz
-
Komentarz